Dalyan köfteyi çok severim. Görüntüsüyle davet yemeklerinizde yapabileceğiniz ve çocuklar için de gayet besleyici bir yemek. Uzun zamandır yapmamıştım. Emre sevdiğine göre galiba daha sık yapacağım :)
Malzemeler
- 750 gr yağsız kıyma
- 2 yumurta
- 2 orta boy soğan
- 3-4 ekmek içi
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber, köfte baharatı
Köftenin içi için
- Haşlanmış 2 yumurta
- Haşlanmış 2 orta boy patates
- Haşlanmış 1 iri boy havuç
- Haşlanmış 150 gr bezelye
Bir kaba kıymayı koyun ve üzerine, ufalanmış ekmeyi, tuzu, baharatları, 2 yumurta sarısını ekleyin. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın, posasını ekleyin. Köfte harcını iyice yoğurun. Yağlanmış, ısıya dayanıklı kaba köfte harcını 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın. Haşlanmış havucu küp küp doğrayın ve haşlanmış bezelyelerle karıştırın. Tuzunu ayarlayın.
Köfte harcının orta kısmına uzunlamasına haşlanmış bir patates, yanına biraz bezelye-havuç karışımı, onun yanına haşlanmış bir yumurta şeklinde uzunlamasına dizin. Köfte harcını karşılıklı iki kenarını üst tarafta birleştirin. Kenarları hafifçe üstüste bindirerek yapıştırın. Köfteyi ek yeri altta kalacak şekilde çevirin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta akını fırça yardımıyla, rulonun yanlarına ve üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında köftenin üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dk pişirin. Salçayı 1- 1,5 su bardağı su ile inceltip, kaşık yardımıyla köftenin üzerine ve fırın kabına gezdirin. Köfteyi salçalı sosu ile 10 dk daha pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder