20 Şubat 2011 Pazar

Tortilla

5 tane patates

5 tane yumurta
2 tane kuru soğan
1 tane taze soğan
Tuz-Karabiber
3 yemek kaşığı krema
Zeytinyağ

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Derince bir tavada yağı kızdırın. İçine patateslerin ve soğanların yarısını atın. Dikkat edin patatesler birbirine yapışmasın. Onun için tavanın geniş ve derin olmasında fayda var.
Patatesler kızarırken derin bir kapta yumurtaları çırpma teli ile iyice çırpın. Kremayıda ilave edip çırpmaya devam edin. Arzunuza göre tuz ve karabiber ilave edin ve tekrar çırpın.
Bu arada hafif kızaran patates ve soğanları tavadan alıp kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa aktarın ve kalan patates ve soğanlarıda kızgın yağa atın. Onlarda hafif kızarınca çıkarın.
Tüm patates ve soğanlar kızarınca yumurtalı karışımın içine boşaltın ve iyice yumurtayı çekmesi için 10 dak dinlendirin.
Sonra derin yuvarlak tavaya patatesli karışımi boşaltın. Üstünden bastırarak tamamen tavanın şeklini almasını sağlayın. 10 dakika kadar hiç dokunmadan pişirin. Sonra 200 derecede ısıttığınız fırında grill ayarında 5 dakika kadar daha pişirin, üstüde kızarsın.
Pişen tortillayı servis yapmak için tavanın üzerine servis tabağınızı kapatıp tavayı ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın. İsterseniz acı pul biberde ekleyebilirsiniz karışıma ;)