8 Ocak 2011 Cumartesi

Tuzlu Kek


3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 adet taze soğan
7-8 dal dereotu
1 su bardagı beyaz peynir
1 su bardagı kaşar peyniri
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
aldığı kadar un ( katı bir kek hamuru kıvamında olacak)

üzerinin kaplaması için: susam ve çörekotu


Öncelikle bir karıştırma kabına yumurtaları, yağı, yoğurdu, tuzu, pul biberi, ince doğranmış soğan ve dereotunu, cevizi ve ezdiğimiz beyaz peyniri koyup mikserle çırpıyoruz. Bu karışımın üzerine unu, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip, kabartma tozu ve karbonatın üzerine sirkeyi döküp köpürmelerini sağlıyoruz. Mikserle tekrar çırpıp karıştırdıktan sonra küçük zar büyüklüğünde, küp şeklinde doğradığımız kaşarları da ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.Kek kalıbını yağlayıp, içine bolca susam ve çörekotu serpiyoruz (bu kekimizin dış kaplamasını oluşturacak).Kek malzemesini kalıba döküp, önceden 180C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz Afiyet olsun:)..

Hindistan Cevizli Tart


Tartın Malzemeleri

- 100 gr eritilmiş tereyağı
- Bir tutam tuz
- Oda sıcaklığında 2 yumurta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 125 gr un
- 100 gr toz şeker

Üstü için:
1 Litre süt

3 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Yemek kaşığı margarin
1 Su bardağı Hindistan cevizi
1Su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Önce tartı hazırlayın. Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kaba koyun. Daha sonra mikserle düşükten yükseğe doğru mikserle çırpın. Yağladığınız tart kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20 dk. pişirin.
Tencereye süt ve pirinç ununu alın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilya, margarin, toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip Hindistan cevizini ilave edin. Hindistan cevizi muhallebiyle özleşene kadar karıştırın.

Hazırladığınız muhallebiyi tarta dökün. Soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Simit Poğoça

1Su bardağı ılık süt
1Çay bardağı sıvıyağ
1Paket yaş maya
1Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un

İç malzemesi:
istenilen iç malzeme kullanılır.Ben kaşar ve zeytin kullandım.

Üzeri için:
2Yemek kaşığı pekmez
2Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağından biraz fazla su
Susam


İlk olarak geniş bir kaba süt,maya ve şeker alınıp maya eritilir,üzerine sıvıyağ,tuz,mahlep ve alabildiği kadar un ilave edilerek yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir,Hamurun üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır.

Diğer tarafta istenilen iç malzeme küp küp doğranarak hazırlanır..

üzeri içinde pekmez,sıvıyağ ve su iyice karıştırılır..

Mayalanmış olan hamurdan parçalar koparılarak elde açıp iç malzemeden konulur ve istenilen şekilde kapatılır ve üzeri için olan pekmezli karışıma batırılıp bol susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir yarım saat kadarda bu şekilde mayalanması için bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir..

Afiyet olsun..