14 Aralık 2010 Salı

Pamuk Poğaça


- 1 su bardağı sivi yağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
- Aldığı kadar un
- Üzerine yumurta sarısı

Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin.En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin.

Mantar Salatası


Kolayca hazırlanabilen, çok lezzetli bir salata...

- 1 Paket (500 gr.) Mantar
- 10-12 Adet Kırmızı Biberli Yeşil Zeytin
- 3 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır
- 7-8 Adet Kornişon Turşu
- 7-8 Dal Maydanoz
- Zeytinyağ, Limon, Tuz

Mantarları temizleyşn ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Kaynar suya, 1 adet limonun suyunu sıkın ve mantarları 20-25 dk. orta ateşte, bu limonlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, çok az sudan geçirin ve iyice süzülmesi için biraz bekletin. Turşu ve zeytinleri ince ince dilimleyin, kıyılmış maydanoz, mısır ve mantarları karıştırın.

Damak zevkinize göre zeytinyağ, tuz ve limon suyu ekleyin. Servis yapın. Afiyet olsun!

11 Aralık 2010 Cumartesi

Kabak Tatlısı


- 2 kg balkabağı

- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabağı dilimledikten sonra kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın. Ya da benim gibi hazır kabukları soyulmuş kabak alın :) Kabukları yıkadıktan sonra dilediğiniz uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları yerleştirin ve aralarına şekerleri dökün.  Bir gece ağzı kapalı olarak beklet,n. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edin.

3 Aralık 2010 Cuma

Şakşuka


- 2-3 patlıcan
- yeşil biber
- 2 domates
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, kırmızı pul biber
- zeytinyağı

Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Acısı çıkınca kuşbaşı doğrayın. Kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın. Biberleri de aynı büyüklükte doğrayın. Kızartma tencerimizde zeytinyağını kızdırın ve önce patlıcanları ve sonra biberleri kızartıp servis tabağına alalım.

Sosu için; Sarımsakları ince ince doğrayıp sonra ezin. Kızgın  yağda kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ve sarımsakları koyun.vİçine tuz ve kırmızı pul biber ekleyip pişirin.
Kızarmış sebzelerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun!